Здравейте.Хвърлил съм око на този модел кола но искам да попитам тези които вече имат такива:Каде са им слабите места?Какви са им наи-честите проблеми?Какъв двигател да избера и какво да гледам наи много когато я оглеждам?Благодаря ви предварително.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за Alfa Romeo 145
Collapse
X
-
Слабото място на висички алфи е разхода на гориво. Ако това много те притеснява можеш да се ориентираш към дизеловите двигатели, които са по скъпи. От доста време чета из форума за дизеловите JTD и се пишат само хубави неща. За двигатела висчко е много относително. Ако си фен на високите скорости трябва да избираш между 1.8 или 2.0 TS , или 1.7 Боксер. Попринцип почти всички ще те посаветват да не взимаш най-малкия двигател , но аз съм точно с него и съм много доволен - колата има много добра динамика (бързо ускорява и много бързо спира). Нещата, които се развалят (или са развалени още по времето на предния саобственик) са най-вече :
1. Вариатор, който е доста скъпичък, но до колкото знам можеш да го смениш след време
2.Термостат - той не е толкова скъп - 60-70 лв. и не мисля че е болка за умиране
3. Картер - той не се разваля, а просто можеш да го спукаш в някоя голяма дупка по нашите "хубави" пътища.
4. Ламда сонда или дебитомер ... тук незнам как стоят нещата, но съм чел от колеги че и те се развалят
Като цяло ако наистина си харесал колата не му мисли много, а я взимай. Винаги има шанс да попаднеш на боклук, с всяка друга марка автомобили е така.
Успех при покупкатаAlfa Romeo 145 1.4 TS '99
-
Първоначално публикувано от svetlinstСлабото място на висички алфи е разхода на гориво. Ако това много те притеснява можеш да се ориентираш към дизеловите двигатели, които са по скъпи. От доста време чета из форума за дизеловите JTD и се пишат само хубави неща. За двигатела висчко е много относително. Ако си фен на високите скорости трябва да избираш между 1.8 или 2.0 TS , или 1.7 Боксер. Попринцип почти всички ще те посаветват да не взимаш най-малкия двигател , но аз съм точно с него и съм много доволен - колата има много добра динамика (бързо ускорява и много бързо спира). Нещата, които се развалят (или са развалени още по времето на предния саобственик) са най-вече :
1. Вариатор, който е доста скъпичък, но до колкото знам можеш да го смениш след време
2.Термостат - той не е толкова скъп - 60-70 лв. и не мисля че е болка за умиране
3. Картер - той не се разваля, а просто можеш да го спукаш в някоя голяма дупка по нашите "хубави" пътища.
4. Ламда сонда или дебитомер ... тук незнам как стоят нещата, но съм чел от колеги че и те се развалят
Като цяло ако наистина си харесал колата не му мисли много, а я взимай. Винаги има шанс да попаднеш на боклук, с всяка друга марка автомобили е така.
Успех при покупката
Говоря сериозно
Alfa33 1.3 90г.Alfa33 1.5 93г.Alfa33 1.4 94г.Alfa146 1.4TS 97г.Alfa146 1.8TS 99г.Sprint 1.5 78г.Аlfa33 1.7 4x4 91г Sprint 1.7 16V 83г.Alfa145 1.3 96г.Alfa156 2.0 99г.147 1.6 03г.145 2.0 Alfa159 1,9 JTD Ti
Comment
-
Re: Въпрос за Alfa Romeo 145
Първоначално публикувано от SnaiperistaЗдравейте.Хвърлил съм око на този модел кола но искам да попитам тези които вече имат такива:Каде са им слабите места?Какви са им наи-честите проблеми?Какъв двигател да избера и какво да гледам наи много когато я оглеждам?Благодаря ви предварително.Луд Съм МаМо пАрИтЕ нЕпоЗнаВаМ...
EX`146 2.0 TD
EX`146 2.0 16v TS
Comment
-
няма вариант с малък разход. И тромава няма
абе, харесай си нещо и се хвърляй на дълбокото, няма смисъл от много разсъждения предварително.I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
Roosevelt
Comment
-
направо съвета ми е: 1.9 JTD. Много добър мотор, относително пъргав, стабилен във високите скорости...абе супер. Аз имам другия 1.6 T.S. Като цяло съм доста доволен, супер приятно ускорение, супер добра динамика, разхода е около и над 10/100, НО разгледай какво става в раздела.....90 % от колите с проблеми са точно T.S. Като доста от тях са и със сериозни повреди, започнали от блокирала водна помпа/прескочил ремък (обикновено едното е следствие от другото), и после мармалад. Да не говорим колко са ниски.....Абе вземай ЖТД-то с един чип лесно вдига доста мощта, ако си голям фен на високите скорости и силното ускорение....като цяло мотора е доста добър. Разхода на дълъг път на дизелчето може да се свали и на 5/100 а в града пак 8-10/100 което все пак е + за дизела.СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака
Comment
Comment